Nazaj domov

Slikopleskarstvo-rbt gradbeništvo d.o.o.

Barvanje starih oken z belo barvo

15 decembra, 2014

Barvanje, Novice

Stara okna, ki so bila prebarvana z belo oljnato barvo je potrebno čez nekaj let tudi obnoviti, ker s časoma niso več tako lepa. DSC_0007Tako lakirana okna zdržijo veliko let več kot, če so okna prebarvana z barvo za les naprimer ( sadolin ) ampak tudi čez kakih dvajset let je treba ta okna obnoviti, če jih ne nameravamo zamenjati še v kratkem. Barvanje oken oziroma lakiranje oken pa je kar zahtevno opravilo saj je veliko dela da spravimo okna v obliko, da nekako izgledajo saj je kar veliko dela še posebno če so ta okna precej uničena.

Kako pa se lahko sami lotimo barvanje oken:DSC_0004

Za barvanje oken je zelo važna predpriprava še predno se lotimo barvanja. Vse površine na oknih moramo temeljito obrusiti z brusnim papirjem in odstraniti vso staro barvo, ki nima več dobrega oprijema na okno, če pa okna niso preveč uničena pa je dovolj, da z brusnim papirjem poberemo le površinsko malo laka za boljši oprijem barve. Z obrušene površine pa dobro odstranimo prah pred nadaljevanjem dela.

Vse razpoke luknje in podobne neravnine pa zapolnimo in izravnamo z avto kitom in nato še s posebnim kitom za lesene površine najboljši pa je tesarol kit, ki pa malo dlje suši ampak lahko naredimo kar zelo dobro izravnamo. Naslednji dan pa vse kitane površine obrusimo in spet odstranimo ves prah, ki je še na oknih najbolje je tudi za odstranitev praha, da ga obrišemo z vlažno čisto krpo. DSC_0008

Sedaj barvanje oken lahko začnemo z oljnato barvo po navadi to storimo v dveh slojih ker nam enkratni nanos oken ne pokrije dovolj in barva ni čista.

Nazaj na vstopno stran

nazaj na vrh