Nazaj domov

Slikopleskarstvo-rbt gradbeništvo d.o.o.

Pleskanje stanovanja

14 decembra, 2018

Novice, Pleskanje

Pleskanje stanovanja je lahko precej zahtevno, če je stanovanje majhno in je kje v bloku v kakem visokem nadstropju je še toliko težje, ker ne moremo pohištvo in drobni inventar odnesti kam na prosto in moramo stvari premikati po stanovanju.

Najbolje pa je v takemPleskanje stanovanja primeru, da se pleskanje stanovanja opravi postopoma to pa pomeni, da naprimer iz dveh prostorov odmaknemo vse kar se da v druge prostore in ga prepleskamo in ko to končamo stvari zamenjamo.

Spraznemo še ne pleskane prostore in prestavimo v prostore, ki so končani. Pleskanje stanovanja je potrebno opraviti skoraj vedno dvakrat razen v primerih, ko prostor še ni toliko umazan je dovolj samo enkrat s kakšno zelo pokrivno barvo. Ena iz med najboljših in najbolj prekrivnih barv je Spektra 3 super katero tudi mi po večini uporabljamo zabarvanje.  Za pleskanje stanovanja pa ni vedno pogoj, da se pleska čisto vse. Večkrat je potrebno le prostore, ki so izpostavljeni, ki se tudi prej umažejo.

To je kopalnica, kuhinja, hodnik in tudi dnevni prostor. Te prostore je potrebno pleskati skoraj vsako leto, če hočemo, da so sveži, ker se od vseh prostorov najprej umažejo. Vsaj na 5 let je zelo priporočljivo da se stene in stropi osvežijo.

Za pleskanje stanovanja pa ne smemo nikoli pozabiti na zaščito prostora, da nam ni potrebno potem predolgo čistiti barvo, iz pohištva ali tal. Zaščita prostora naj bo temeljita papir po tleh in pa folijo po pohištvu ali postelji.

Pleskanje stanovanja lahko opravite sami, če želite in imate dovolj znanja za to opravilo ali pa če ni nujno, da je pleskanje kvalitetno. Če pa bi radi imeli kvaliteto je pa bolje da pokličete strokovnjaka na tem področju, ki vam bo kvalitetno uredil vse potrebno.

Za pleskanje stanovanja lahko najamete podjetje slikopleskarstvo RBT

Nazaj na vstopno stran

nazaj na vrh