Nazaj domov

Slikopleskarstvo-rbt gradbeništvo d.o.o.

Slikopleskarstvo in kitanje sten

05 septembra, 2013

Novice, Slikopleskarstvo

V dejavnosti slikopleskarstvo pa je kitanje sten čisto vsakdanja dejavnost. Več ali manj se vsi prostori tako novi kot starejši ali adabtacije prostorov je potrebno kitanje sten in stropovov, ker se skoraj vse stranke odločajo za gladke stene.

Da pridemo do gladke stene pa je predhodno vsaj na novih gradnjah potrebno stene ometati z strojnim ali ročnim ometom, ki pa se mora za kvalitetno kitanje predhodno dobro osušiti. V našem podjetju za slikopleskarstvo pa za kitanje sten uporabljamo kit Jubolin P25 ker se z njim lažje dela in se še manjše neravnine bolje zravna ali zgladi.

Kitanje sten pa izvedemo z nerjavečo gladilko tako, da kitanje križamo recimo da prvi nanos naprimer kitamo iz leve proti desni in drugi nanos iz zgoraj navzdol s tem je tudi nanos malce debelejši in se lažje lepše zgladi in pripravi za brušenje stene in stropov. Da se pa kit na stenah posuši in je pripravljen za brušenje je potreben predvidoma en dan včasih pa če so prostori vlažni pa celo kakšen dan več. Nič pa ne škodi, če imate v času kitanja v prostorih razvlaževalec zraka še posebno v zimskem času je tako potem brušenje kita veliko lažje.

Izvedba slikopleskarstvo

Nazaj na vstopno stran

nazaj na vrh